USD EUR
42,92 39,84
Депутат облради Ігор Ходак наполягає на детальному вивченні питання щодо можливого закриття школи мистецтв у Чуднові

Депутат облради Ігор Ходак наполягає на детальному вивченні питання щодо можливого закриття школи мистецтв у Чуднові

1 137

Депутат Житомирської обласної ради Ігор Ходак зайнявся вивченням питання щодо подальшої роботи школи мистецтв у Чуднівській громаді. З одного боку – підприємство є збитковим, а з іншого – наразі там займаються близько сотні учнів Чуднівської, Вільшанської та Краснопільської громад.

Про це він пише на своїй сторінці у Фейсбук.

«Ряд позитивних преференцій отримали території у новому статусі громад, нині кожен прагне раціонального розподілу коштів, вдалого господарювання на користь усіх жителів. Звісно, постає потреба в економії коштів, переглядається  робота певних закладів.

Школа мистецтв у Чуднівській громаді серед тих об’єктів, де стоїть питання про недофінансування, грошей у бюджеті громади не вистачає, щоб покрити усі витрати.

На утримання закладу у 2021-22 навчальному році потрібно більше 2 млн грн, з яких 1 млн 600 тис. лише фонд заробітної платні працівникам. Мова цифр прагматична і жорстка. А щодо можливої ліквідації і закриття закладу, уже утворилось багато негативу, пліток і спекуляцій.

Я особисто провів зустріч із членами робочої групи, які вивчають ситуації, з головами громад, діти з яких відвідують заняття. Близько сотні учнів – це жителі Чуднівської, Вільшанської та Краснопільської громади. Фінансування йде з бюджетів двох громад, залежно від кількості вихованців, кошти на школу мистецтв – це гроші, забрані з інших сфер, де теж не все райдужно.

У цій ситуації правда у кожного своя, моя ж позиція – ретельно вивчити питання закриття школи мистецтв, без емоцій і маніпуляцій, має бути почута позиція кожного – учнів, батьків, педагогів. Ми прагнемо вибудувати відвертий і щирий діалог з усіма, рішення мають бути прийнятті колегіально. І у цій проблемі ще зарано ставити крапку, попереду опрацювання і вивчення питання» – йдеться у дописі.